Igazi lélekmelengető édesség, a legfinomabb frissen a sütőből, langyosra hűtve. Kicsit sem diétás, de nagyon nutellás, néha megéri bűnözni! Van valami földöntúli abban, ahogy a nutella kifolyik a pihe-puha muffin tésztából. Én egy pohár hideg tejjel ajánlom, de a tejeskávé mellé is passzol. Ha marad belőle másnapra, akkor pár másodpercre dobjátok be a mikróba vagy a meleg sütőbe, hogy a nutella újra folyós legyen.
Hozzávalók: (kb. 16-18 darabhoz)
- 160 g cukor
- 150 g puha vaj- 2 tojás
- fél rúd vanília
- 400 g liszt
- 2 tk. sütőpor
- csipet só
- 160 ml tej
- 2 ek. görög joghurt
- 1 üveg nutella
tetejére: 5 dkg olvasztott vaj, 5 dkg finom szemcsés cukor, 2 tk. fahéj
Sütőt 170 fokra előmelegítjük. A muffin tepsit (12 darabosat) kivajazzuk és kilisztezzük. A vajat, cukrot, tojást és a vaníliarúdból kikapart magokat habosra keverjük. A lisztet, sütőport és sót összekeverjük és felváltva a tejes, joghurtos folyadékkal a tojásos keverékhez keverjük. Elég sűrű masszát kapunk a végére. Egy púpos evőkanál masszát a muffin formába adagolunk, készítünk a tésztába egy kis mélyedést és belekanalazunk 2 kiskanál nutellát. Befedjük egy nagy evőkanál tésztával. Kb. 20 percig sütjük. Egy kicsit hűlni hagyjuk, de még melegen megkenjük az olvasztott vajjal és megforgatjuk a fahéjas cukorban. Akinek ez túl sok, hagyja el a cukros réteget a végén, de akkor a tésztába keverjen egy kis fahéjat.
recept ötlet innen
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.