ButterCupCake

sütinapló

almás fahéjas „Coffee cake” - amiben egy csepp kávé sincs

coffee_cake.jpg

Igen ez egy trükkös süti, legalábbis a neve. A Coffee cake ugyanis nem feltétlenül kávés, sőt…ezt az elnevezést az olyan sütikre/tortákra használják, amit vagy a kávé (tea) mellé szolgálnak fel, vagy a kávészünetben fogyasztanak el. Legtöbbször szögletes vagy vekni formájú, fűszeres, diós, mandulás.

Morzsa (crumble) hozzávalók:

- ¾ bögre liszt

- 1/2 bögre cukor

- 2 tk fahéj

- csipet só

- 7dkg hideg vaj

 

Coffee cake hozzávalók:

- 2 bögre liszt

- 1 tk sütőpor

- 1 tk szódabikarbóna

- csipet só

- ½ bögre vaj (szobahőmérsékleten)

- 1 bögre cukor

- 2 tojás

- 1 tk vanília

- 1 bögre tejföl

- 2 bögre apróra vágott alma

- fahéj, tonkabab

 

Nekem ez a mennyiség egy 20 cm-es tortaformához és egy kisebb kenyérformához volt elég.

A morzsával kezdünk: lisztet, cukrot, fahéjat, sót keverjük össze és morzsoljuk össze a vajjal, majd tegyük be a hűtőbe. (az eredeti recept dupla ennyi crumble-t ír, nekem az nagyon sok volt)

Vajazzuk be és béleljük ki a formákat sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Keverjük össze a száraz hozzávalókat. A vajat a cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá egyesével a tojásokat majd a vaníliát. Jöhet a száraz rész 1/3, majd a tejföl fele, újra az 1/3 száraz, ½ tejföl, 1/3 száraz. Legvégén az apróra vágott almát forgassuk bele. Töltsük meg a formákat, majd szórjuk a morzsát a tetejére. Tűpróbáig süssük, a kenyérformásnak kb. 40 perc kellett, a tortaformásnak 1 óra.

A tortát elvittem az egyik legkisebb rajongómnak, a legidősebb unokaöcsinek (5 éves múlt), aki csalódottan vette tudomásul, hogy bizony ez nem csokis, majd egyértelműen a tudtomra adta, hogy neki bizony ez így nem fog ízleni…na jó azért megkóstolta. A felét meg is ette, de hogy igaza legyen, megjegyezte, hogy ez akkor sem csokis, szóval nem is olyan finom :) Megértem, ha egyszer nem csokis….mit is vártam?! :)
A többieknél szerencsére nagyobb sikere volt. És tényleg a kávészünetben a legjobb!

coffee_cake4.jpg

coffee_cake3.jpg

Az eredeti recept forrása.

A bejegyzés trackback címe:

https://buttercupcake.blog.hu/api/trackback/id/tr587178709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

ButterCupCake

A sütés szórakoztat, a sütés megnyugtat, a sütés egy nagyon jó terápia. A végeredménnyel örömet szerezhetsz másoknak és magadnak is. Tapasztalatok, receptek, kísérletek, süti lelőhelyek. Sütni bárki tud, csak el kell kezdeni!

Frissen sültek

süti beállítások módosítása