Van egy fantasztikus cukrászda a József Attila utcában, a Cake Shop Budapest, ahol hetente tartanak különböző témákban műhelyeket. Fél éve voltam először egy francia desszertes műhelyen, ahol már a legelső érzésem olyan volt, mintha otthon sütnék barátokkal, csak profi eszközökkel, profi alapanyagokból és profi instrukciókkal. A tulajdonos, Fanni lendülete és kedvessége pörgette az estét, úgy irányította a folyamatokat, hogy még a sütő közelében egyszer sem járt ember is csodát alkot és mosollyal az arcán, finomsággal a dobozában tér haza. Nekem, aki imád sütni felért egy wellness hétvégével. Az első alkalom után tudtam, hogy visszatérő látogatója leszek a műhelyeknek. A koordinálást azóta átadta egyik cukrászának, Katának, aki szerintem tökéletesen viszi tovább a lendületet. A legutóbbi műhelyen sütőtökös finomságokat készítettünk. Ízben és designban is belecsempészve az ősz slágerzöldségét, bebizonyítva azt, hogy a sütőtök mennyire sokoldalúan felhasználható. Krémbe, kekszbe, palacsintába, szóval gyakorlatilag bármibe kombinálható.
Íme a végeredményekről készült képek:
A recepteket nem szeretném ilyen formában leírni, úgy érzem ez így korrekt. Az ott megszerzett tudást más formában fogom megosztani, felhasználni. Helyette arra biztatnék mindenkit, hogy kóstolja meg a sütiket a cukrászdában és érdeklődjön hogyan készül, vagy ha kedvet kap látogasson el egy műhelyre. Az új időpontokat és témákat a facebook oldalukon szokták megosztani.
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Mandiner blogajánló 2014.10.17. 17:52:02
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.