ButterCupCake

sütinapló

fűszeres, répás zabkeksz

narancsos_zabkeksz3.jpg

Ha ilyenkor megérzem együtt a reszelt narancshéj és a fahéj illatát, nekem az már a tél, mondhatjuk ez egy téliesített zabkeksz, kész aromaterápia.

hozzávalók:
(kb. 35-40 kekszhez, bögre: 2dl)

- 4 bögre apró szemű zabpehely

- 1 bögre darált mandula/török mogyoró/dió (vagy vegyesen)

- ½ bögre zabliszt (lehet sima liszt is)

- 1,5 tk. szódabikarbóna

- 1,5 tk. sütőpor

- 1 csomag vaníliás cukor vagy 1/2 rúd vanília

- csipet só

- 2-3 tk. fahéj (mehet bele egy kis gyömbérpor és őrölt szegfűszeg is)

- reszelt narancshéj, reszelt citromhéj

- 2 db közepes répa finomra reszelve

- 20 dkg olvasztott vaj

- 1 bögre méz

Kapcsoljuk be a sütőt 170 fokra, a sütőlapra vágjunk sütőpapírt. Keverjük össze a száraz hozzávalókat. Reszeljük hozzá a répát, majd az olvasztott vajjal és mézzel összeállítjuk. Egy ragacsos tésztát kell kapnunk, amiből ha kis gömböt gyúrunk, akkor nem pereg szét. Bő evőkanálnyi adagból gyúrjuk a gömböket (én nedves kézzel szoktam rásegíteni), lapítsunk belőle tallérokat a tepsin. Nekem kb. 12 percig sül egy adag, félidőnél (6 perc) fordítok a tepsin, mert nekem nincs légkeverős funkció a sütőmön. Az alja és a széle szép aranybarnára sül. Rácson hűtsük ki őket. Jól záródós dobozban akár másfél hétig eláll.

narancsos_zabkeksz4.jpg

Zabkeksz variációt itt találsz: Áfonyás zabkeksz

A bejegyzés trackback címe:

https://buttercupcake.blog.hu/api/trackback/id/tr468079616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

ButterCupCake

A sütés szórakoztat, a sütés megnyugtat, a sütés egy nagyon jó terápia. A végeredménnyel örömet szerezhetsz másoknak és magadnak is. Tapasztalatok, receptek, kísérletek, süti lelőhelyek. Sütni bárki tud, csak el kell kezdeni!

Frissen sültek

süti beállítások módosítása