Tudom, tudom sütinapló, de ahogyan egy édesség, úgy a megelőző - vagy van akinél azt követő - sós is része egy jó kis péntek estének a barátokkal. Egy klasszikus mártogatós, szuper egyszerű kence a körözött. Leginkább reggeli mellé készül, előző este bekeverve, hogy az ízek jól összeérjenek. De lehet ez egy munka után gyorsan összedobott, fröccs ágyazó. Ceruzára vágott zöldségekkel (répa, uborka, paprika), kiflikarikákkal tálalva remek party snack. De sós muffinok krémjének is pazar (sós cupcake).
Hozzávalók (5-6 főre):
Ez az a recept, ahol a fűszerezésnél mennyiséget megadni...ízlés szerint...de most megpróbáltam mérni miből mennyit tettem bele, ezt lehet persze finomítani, ki milyen ízt szeretne dominánsnak.
- 25 dkg túró
- só, bors, őrölt kömény
- 2 tk. pirospaprika
- 1 közepes fej lilahagyma (én nagy lyukú reszelőn szoktam belereszelni)
- 2 gerezd fokhagyma (beletörjük)
- 2 púpos ek. tejföl (20%)
- 1 púpos ek. mustár
Sajtkrémmel, snidlinggel, medvehagymával variálható.
A túróhoz adjuk a többi hozzávalót és villával összetörjük, keverjük. Adhatunk hozzá még tejfölt ha szeretnénk lágyítani. Amelyik társaságban a hagyma nem gond, ott bizony kevés lesz!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal