Ahogy a nappalok rövidülnek, egyre szürkébb lesz minden, nálam úgy bújnak elő a fűszeres, narancsos, illatozó finomságok a sütőből. Nagy kedvenc a répatorta, sokféle receptet kipróbáltam, legjobban a lisztmentes jött be.
Van répatorta? Van! :)
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 18 dkg nádcukor (ha akad otthon muscovado cukor, 1 evőkanál mehet bele)
- 1 dl olaj
- 20 dkg répa, finomra reszelve
- 2 tk. fahéj, 1 csipet őrölt gyömbér, 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 1/2 rúd vanília
- 1 narancs reszelt héja
- 1 csipet só
- 20 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor
tetejére: 10 dkg fehércsoki, 1 marék sós pörkölt pisztácia durvára vágva, narancshéj
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Én 22 cm-es formát használtam.
A tojásokat a cukorral és a fűszerekkel, narancs héjával habosra keverjük, beledolgozzuk az olajat és a reszelt répát. A darált diót, sütőport és sót elkeverjük és a répás masszához adjuk.
Tűpróbáig sütjük, nekem 45 perc volt, de lehet hosszabb is. Ha nagyon pirul a teteje, takarjátok be alufóliával.
Ha kihűlt díszíthetjük. Most olvasztott fehér csoki és durvára vágott sós pisztácia került rá.
De nagyon jó hozzá mascarpone, narancslével és pici cukorral habosra keverve.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.